Het verhaal achter Lunchroom Fons van Dinther

 

De familie van Dinther vestigde zich september 1949 in Geldrop. Fons en Mary hebben toen op de Nieuwendijk een chocolaterie en winkel in tabaksartikelen overgenomen. Tien jaar later verhuisden ze naar de overkant van de Nieuwendijk. In 1968 werd de zaak overgenomen door de zoon van Fons, Dirk-Jan en zijn vrouw Jeanne. Zij zijn toen gestart met Brood en Banket. Dirk-Jan verzorgde de productie in de bakkerij en zijn vrouw Jeanne was de drijvende kracht in de winkel.

 

In 1985 verhuisde de zaak naar de Heuvel en is de winkel op de Nieuwendijk dicht gegaan. De winkel is weer omgebouwd naar woonhuis en de bakkerij achter het huis bleef in gebruik om de winkel te bevoorraden. Na tien jaar had Brood en Banket bakkerij Fons van Dinther het eerste terras van Geldrop voor de winkel. Toen het pand naast de winkel vrijkwam werd dit overgenomen en werd een overkapt terras gemaakt.

 

Dit was de eerste stap naar de huidige Lunchroom want drie jaar later in 1998 werd gestopt met de bakkerij en de aandacht volledig gericht op de Lunchroom.

Het bakkersbedrijf is toen helemaal overgegaan in Horeca. Na een kleine 50 jaar werken hebben Dirk-Jan en Jeanne de scepter overgedragen aan hun dochters Wendy en Mary. Wendy is na haar studie in Antwerpen (1995) begonnen in de winkel ter ondersteuning van haar moeder Jeanne.

 

Achter in de winkel aan een kleine balie is zij begonnen met het maken van belegde broodjes. Een kleine tien jaar later heeft Mary na haar studie de plaats van Wendy in de Lunchroom overgenomen zodat Wendy op de achtergrond Dirk-Jan kon ondersteunen in de werkplaats (de voormalige bakkerij op de Nieuwendijk)

 

Lunchroom Fons van Dinther is ondertussen een begrip. Het lekkerste plekje van Geldrop wordt wel gezegd. Nagenoeg alle etenswaren worden in eigen huis gemaakt. Dat is het onderscheidend vermogen van Lunchroom Fons van Dinther. Kwaliteit en versheid staan voorop. Gezelligheid en warmte uitstralen maken dat het druk is in de Lunchroom en het motto "We willen een verlengstuk zijn van de huiskamer" wordt ook zeker waar gemaakt.

 

Naast de Lunchroom wordt ook al geruime tijd Catering bij verschillende bedrijven en organisaties in Geldrop verzorgt. Van een heerlijke lunch voor harde werkers op kantoor tot Ontbijt boxen voor alle buitendienst medewerkers. Ook speciale lunch tasjes als verrassing voor verjaardag zijn al veel bezorgd. Luxe lunches geserveerd op nette schalen voor zakelijke besprekingen zijn geen uitzondering.

 

Begin 2011 is Lunchroom Fons van Dinther uitgebreid en volledig vernieuwd. Het naastgelegen pand van bakkerij Delsing is bij de lunchroom getrokken en daarmee is een mooie ruime lunchroom ontstaan waar we ook achter de balie fijn kunnen werken.

 

In 2019 is ook weer begonnen met een winkeltje. Veel mensen vroegen zich af of dat lekkere brood wat in de lunchroom geserveerd wordt ook mee naar huis genomen kon worden. Wat begon met een kleine kast bij binnenkomst van de lunchroom is nu een heuse winkel geworden met een mooie oud engelse toonbank waarin je alle zelfgemaakte producten kunt zien.

 

Dit moment is ook aangegrepen om de lunchroom weer wat op te frissen en na een nieuw warmer kleurtje op de wanden en twee mooie foto wanden van onze eerste winkel op de Nieuwendijk is het weer ouderwets gezellig vertoeven in onze lunchroom. En als laatste vernieuwing is ook onze website goed onder handen genomen.

 

Tot snel bij Lunchroom en Winkel

Fons van Dinther.

Samen met ons professionele team creëren wij het lekkerste plekje van Geldrop met altijd heerlijk zelfgemaakte producten uit eigen bakkerij in een gezellig stukje huiskamer buiten de deur

Wendy

Mary

Team Fons van Dinther